(untitled) (MEDIEVAL HISTORY OF CENTRAL EURASIA, 2024)
Шыңғыс ханның үлкен ұлы Жошының өмірінің соңғы жылдарындағы қызметі қарастырылуда. Жошының әкесі мен ағасымен қарым-қатынасының күрделілігі талданады. Тарихнамада кең көрініс тапқан Рашид-ад-Диннің Орта Азия науқаны кезінде Жошы демарш туралы мәліметтері сынға алынды. Моңғолдардың Дешті және Қыпшақты жаулап алуының егжей-тегжейлері зерттеліп, Жошының Қалқа шайқасына қатысуы туралы Нұсқасы ұсынылуда. Моңғол империясының билеуші элитасындағы Жошының мәртебесі мен жағдайына, оған хан атағын қолданудың заңдылығына да көп көңіл бөлінеді.Жошының өлімінің әртүрлі нұсқалары зерттелуде.