ДЕШТІ ҚЫПШАҚ ХАНЫ - ЖОШЫ ХАН (MEDIEVAL HISTORY OF CENTRAL EURASIA, 2024)
Шыңғысханның үлкен ұлы Жошының өмірінің соңғы жылдарындағы қызметі қарастырылады. Жошының әкесі мен ағасы арасындағы қарым-қатынастың күрделілігі талданады. Рашид-ад-Диннің тарихнамада Орта Азия жорығы кезеңінде Жошы хан туралы кеңінен көрініс тапқан мәліметтері сынға алынады. Дешті Қыпшақты моңғолдардың жаулап алуының егжей-тегжейлері зерттеліп, Жошының Калка шайқасына қатысуы туралы нұсқа ұсынылды.  Моңғол империясының билеуші элитасындағы Жошының мәртебесі мен жағдайына, оған қатысты хан атағын қолданудың заңдылығына көп көңіл бөлінеді. Жошының өлімінің әртүрлі нұсқалары зерттелуде.