ШҰБАРАТ ЖӘНЕ МОЛАЛЫ КӨНЕ ЗАМАН ЖӘНЕ КЕЙІНГІ ОРТАҒАСЫР ЕСКЕРТКІШТЕРІНДЕГІ 2023 ЖЫЛҒЫ ЗЕРТТЕУЛЕРДІҢ АЛҒАШҚЫ ҚОРЫТЫНДЫЛАРЫ (MEDIEVAL HISTORY OF CENTRAL EURASIA, 2025)
Мақалада 2023 жылы Алматы облысы, Қарасай ауданының Шамалған ауылының әкімшілік аумағында орналасқан Шұбарат және Молалы ескерткіштерінде жүргізілген кешенді пәнаралық зерттеулердің алғашқы  қорытындылары баяндалады. Нақты айтқанда аталмыш аумақта жүзеге асырылған барлау-іздестіру жұмыстарының, апаттық-құтқару сипатына ие  ғылыми ізденістердің, тарихи-мәдени мұраны қорғауға және насихаттауға  бағытталған іс-шаралардың, сондай-ақ басқада ғылыми жұмыстардың барысы мен нәтижелері ғылыми айналымға енгізілуде.