(untitled) (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2024)
Аннотация. Білім беру процесінде жаратылыстану, технология, техникалық шығармашылық және математиканы қамтитын STEM оқыту қарқын алуда. Техникалық бағыттар бойынша мамандарға сұраныс жыл сайын артып келеді, сондықтан білім берудің бұл түрі өзекті болып табылады. Мақала Қазақстанда STEM-білім беруді дамыту, мектептерде виртуалды робототехниканы енгізу мәселелеріне арналған. Виртуалды робототехниканы зерттеудің себептері мен оң аспектілері келтірілген. Open Roberta Lab және Robot Operating System сияқты робототехниканы үйренуге арналған 2 Платформа қарастырылуда.