(untitled) (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2024)
Аннотация. Онлайн оқыту үшін электрондық білім беру ресурстарын әзірлеу әдістері мен технологиялары қазіргі уақытта өзекті сала болып табылады. Бұл мақалада жоғары оқу орнында оқу процесінде білім беру электрондық ресурстарын құрудың мүмкін әдістері талданады. Бұл зерттеудің мақсаты онлайн оқыту үшін электрондық білім беру ресурстарын әзірлеу әдістері мен технологиялары тақырыбындағы әдебиеттерді зерттеу болып табылады. Бүгінгі таңда азаматтардың білімі маңызды және қажетті фактор болып табылады. Ол қоғамды ақпараттандыру процесінде басты рөл атқарады және негізгі міндетті орындайды: мемлекетте және жалпы қоғамда ақпараттық-коммуникациялық технологиялардың дамуын қамтамасыз ету. Бұдан шығатыны, оқу орындары осы тапсырманы орындауға жауапты. Олар оқу процесінде озық педагогикалық технологияларды қолдану арқылы қол жеткізуге болатын психикалық ойлауды дамытуға ықпал етуі керек. Мақалада "білім беру бағдарламаларын іске асыру кезінде әртүрлі білім беру технологиялары, соның ішінде қашықтықтан білім беру технологиялары, электрондық оқыту қолданылады"делінген.