(untitled) (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2024)
Аннотация. Адамның сөйлеуін тану жасанды интеллект және сигналдарды өңдеу саласындағы зерттеушілер үшін қызықты тақырып болды. Сөйлеу адамдар арасындағы қарымқатынастың ең маңызды құралы ретінде қызмет етеді. Соңғы онжылдықтарда сөйлеуді тану саласында көптеген зерттеу жұмыстары жүргізілді. Бұл зерттеу адамды сәйкестендіруге қолайлы сөйлеуді тану стратегияларының жан-жақты шолуын ұсынады. Бұл сауалнаманың негізгі мақсаты - зерттеушілерге осы домендегі жұмысына маңызды көрсеткіштерді енгізуге және ағымдағы әдістердегі шектеулерді еңсеруге мүмкіндік беретін қолданыстағы сөйлеуді тану тәсілдерін зерттеу.