(untitled) (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2025)
Жарақаттардың, остеопороздың немесе ісіктердің нәтижесінде пайда болған сүйек сынықтарын қалпына келтіру регенеративті медицинадағы басты мәселелердің бірі болып табылады. Соңғы жылдары бағаналы жасушалар регенеративті медицинада өзінөзі жаңарту және саралау қабілетіне байланысты қызықты нәтижелерге иеболды. Сонымен қатар, бағаналы жасушалар биоактивті молекулаларды бөліп шығаруға және әртүрлі қабылдаушы тіндердегі басқа жасушалардың әрекетін реттеуге қабілетті. Бағаналы жасушаларды пайдаланған кезде сүйек регенерация процесі тиімдіжәне жылдам жақсаруы мүмкін. Осы мақсатта бағаналы жасушалар жиібиоматериалдармен /қапшықтармен және сынық орнында сүйектің жазылуын жеделдету үшін өсу факторларымен бірге қолданылады. Қысқаша, бұл шолу сүйек құрылымын және бағаналы жасушалардың остеогендік дифференциациясының тиімділігін сипаттайды. Сонымен қатар, жасушалық инженерия саласында сүйекті қалпына келтіру/қайта өсіру үшін мезенхималды бағаналы жасушаларының рөлі және олардың клиникалық қолданудағы соңғы жетістіктері талқыланады.