(untitled) (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2025)
Мақалада 2022 жылы жүргізілген ғылыми-зерттеу жұмыстарының нәтижелері көрсетіледі. Ертіс бассейнінің халықаралық маңызы бар су айдындарындағы тыран балығының ұзындығы мен салмағы бойынша өсу қарқыны, максималды және минималды мөлшері, жаппай жыныстық жетілу жасы және тағы басқа биологиялық көрсеткіштері сипатталады. Сонымен қатар, Ертіс бассейнінің халықаралық маңызы бар су айдындарындағы (Жайсан көлі, Бұқтырма, Өскемен және Шүлбі су қоймалары, Ертіс өзені) тыран балығының орташа ұзындығы мен салмағы талданып, кәсіптік маңызы сипатталады. Зерттеуді Қазақстан Республикасының Ауыл шаруашылығы министрлігі қаржыландырды (Грант №BR23591095).