МӘТІНДІ ТОНАЛДЫЛЫҚҚА АНЫҚТАУ ӘДІСТЕРІНЕ ТАЛДАУ (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2024)
Мақалада мәтіннің тоналдылығын анықтау үшін қолданылатын бірнеше тәсілдерге талдау жүргізілді. Олардың артықшылықтары мен кемшіліктері көрсетілген. Сонымен қатар машиналық оқыту әдісі мен лексикаға негізделген әдістердің жұмыс жасау принциптері қарастырылды. Лексикаға негізделген әдіске бағытталған программаның жұмыс істеу мүмкіндіктері көрсетілді.