ИНЖЕНЕРИЯНЫҢ ИНТЕЛЛЕКТУАЛДЫ ЖҮЙЕЛЕРІ (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2024)
Аннотация. Қазіргі уақытта интеллектуалды инженерлік жүйелер микроэлектроника саласында да, атап айтқанда, ғарыштық техника мен технология секторында да кеңінен енгізілуде. Бұл термин олардың келесі ойлардан жаңа өнімдерді жасау үшін қолайлы екенін білдіреді. Бастапқыда сол немесе басқа құрылған құрылым болашақта тапсырыс берушінің қажеттіліктеріне сәйкес бірнеше рет жаңартылады деп болжанады. Осылайша, өнімнің қалыпты жұмыс істеуі үшін ең аз қажетті модульдерден тұратын негізгі конфигурация болады. Болашақта бұл өнімнің функционалдығына талаптар артқан жағдайда оны жаңа модульдермен толықтыруға болады. Сондай-ақ бар модульдерді қазіргі заманғы модульдермен ауыстыруға болады.