ИНТЕЛЛЕКТУАЛДЫ БАСҚАРУ ЖҮЙЕЛЕРІНІҢ АППАРАТТЫҚ- БАҒДАРЛАМАЛЫҚ БӨЛІГІНЕ ҚОЙЫЛАТЫН ТАЛАПТАР (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2024)
Аңдатпа. Мақалада интеллектуалды басқару жүйелерінің (ИБЖ) жұмыс істеуінің жалпыланған құрылымдық және функционалдық схемалары егжей-тегжейлі қарастырылған. Инвариантты ядро және ИБЖ қолданбалы технологиялық бөлігі зерттелді. ИБЖ аппараттық-бағдарламалық жасақтамасына қойылатын талаптар тұжырымдалған. Дәстүрлі техникалық жүйелердің оң қасиеттерін біріктіретін жаңа архитектура ұсынылады: жоғары өнімділік, кең функционалдылық және жасанды интеллект ИБЖ-да қолдану.