ЖАҢАРТЫЛҒАН БІЛІМ БЕРУ БАҒДАРЛАМАСЫ АЯСЫНДА МУЛЬТИМЕДИЯЛЫҚ ҚҰРАЛДАРДЫ ПАЙДАЛАНУ АРҚЫЛЫ МЕКТЕПТЕ БИОЛОГИЯНЫ ОҚЫТУДЫҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ МОДЕЛІ (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2024)
Аннотация. Мақалада жаңартылған білім беру бағдарламасы бойынша оқыту, сонымен қатар мультимедиялық құралдарды пайдалану арқылы мектепте биологияны оқытудың моделі бағаланған. Қазіргі кезде елімізде білім беру мазмұнын жаңарту мәселесіне үлкен көңіл бөлініп, жаңа мазмұндағы бағдарламалар мен заңдар шығарылып жатыр. Сондықтан халықтың рухани және әлеуметтік дамуына, тіл, тарих пен мәдениеттің дамуына қолайлы мүмкіндіктер туындап отыр. Осыған орай ғылым мен техниканың даму деңгейі сапалы және терең білім алу үшін іскерліктің болуы, шығармашылықпен жұмыс істеуін, ойлауға қабілетті болуын талап етеді.