КҮН СӘУЛЕСІНЕН ѲНДІРІРЕЛЕТІН ЭЛЕКТР ЭНЕРГИЯНЫ ҚЫСҚА МЕРЗІМДІ БОЛЖАУ МОДЕЛІН ӘЗІРЛЕУ (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2024)
Аңдатпа. Күн сәулесінен ѳндірірелетін электр энергия жаңартылатын энергетиканың ең белсенді дамып келе жатқан бағыттарының бірі. Қазіргі таңда, күн сәулесінен алынатын электр энергияны болжау - ѳзекті мәселелердің бірі. Күн батареялары шығаратын күн радиациясының мѳлшерін болжау - күн электр станциясы ѳндіретін электр энергиясының мѳлшерін болжау болып табылады.