LXD ЖӘНЕ ОНЫ ОПЕРАЦИЯЛЫҚ ЖҮЙЕНІВИРТУАЛДАНДЫРУДА ҚОЛДАНУ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2025)
Бұл мақалада LXC, LXD, Docker және Podman технологияларыныңархитектурасы мен мүмкіндіктерін талдау Linux ортасында контейнерлеудің заманауи тәсілдерін зерттеудегі маңызды қадам болып табылады. Бұл технологиялардың әрқайсысында оқшаулау деңгейлерін, ресурстарды басқару әдістерін және контейнерлерді орналастыру мен басқару тәсілдерін қоса алғанда, бірегей мүмкіндіктер бар. Жұмыс қарастырылатын платформалардың әрқайсысының артықшылықтары мен шектеулерін анықтау үшін оларды кейіннен салыстырмалы талдау және әртүрлі АТ сценарийлерінде пайдалану үшін жүргізіледі.