ARDUINO ЖӘНЕ IOT КӨМЕГІМЕН ҮЙДІ АВТОМАТТАНДЫРУ МЕН ҚАУІПСІЗДІК ЖҮЙЕСІН ОРНАТУ (INTERNATIONAL SCIENCE REVIEWS. NATURAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES SERIES, 2024)
Аннотация. технологияның дамуымен және адамдардың смартфондарға көбірек тәуелділігімен және күнделікті өмір мәселелерін шешудің оңай және жылдам тәсілінің өсіп келе жатқан қажеттілігімен, тұрмыстық және өнеркәсіптік қосымшаларды заттар интернетімен басқара алатын технологияның болуы өте маңызды болды. Бұл мақалада "Arduino және IOT көмегімен қоршаған әлемді зондтау және басқару" Arduino-ны қолдана отырып, заттар интернетімен (IOT) бірге flex sensor, акселерометр, жалын датчигі, магниттік датчик, Wi-FI модулі сияқты Arduino және датчиктер үшін кірістірілген блоктық және сценарийлік бағдарламалауды қолданатын ендірілген технологияларға арналған.Бұл мақалада біз үйді автоматтандыру және үй қауіпсіздігі техникасын ұсынамыз. Датчиктер Arduino-мен өзара әрекеттеседі. Біздің тұрмыстық техниканың мәртебесі сымсыз модуль арқылы бұлтты платформаға жүктеледі. Біздің жүйе мен ұялы телефон бір сымсыз желіге қосылуы керек. Біздің датчиктер пайдаланушы бақылауындағы датчиктерді қосып немесе өшіре алады. Икемді датчик құрылғыларды басқару үшін саусақтардың қимылдарына байланысты болады. Магниттік датчик есіктерді бұзу қауіпсіздігін арттырады. Бұл деректердің барлығын пайдаланушы THINK SPEAK сияқты бұлтты платформада көре алады. Бұл мақала заттар Интернеті қосымшалары сіздің өміріңізді қалай жеңілдететініне мысал бола алады.